Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit -historia

Ford Transit - kevyiden hyötyajoneuvojen (LCV) luokkaan kuuluva hyötyajoneuvo, jota on tuotettu vuodesta 1953. Ford Transit on saatavana runko tyylin moninaisina versioina, joista suosituin on lastikuorma-auto ja myöhemmin Tourneo-niminen henkilöauto. Ford Transit on kolmanneksi myydyin pakettiauto maailmassa. Tähän mennessä on valmistettu ja myyty yli 8 000 000 Ford Transit pakettiautoa.

Ensimmäisen sukupolven Ford Transit -niminen nimi oli Ford Taunus Transit, ja sitä tarjottiin alun perin vain Länsi-Euroopassa ja Australiassa. 1900-luvun lopulla Ford Transit-pakettiautoja myytiin kuitenkin melkein kaikkialla maailmassa paitsi Pohjois-Amerikassa. Ford Transit aloitti laajentumisensa Pohjois-Amerikan markkinoille vuonna 2013 luomalla tämän pakettiauton kahdeksannen sukupolven. Ford Transit korvasi virallisesti Ford E-sarjan vuonna 2015.

Ford Transit on jo yli 40 vuoden ajan myydyin hyötyajoneuvo Euroopassa. Kun uusi malli tuli markkinoille, amerikkalaisesta Ford Transitista tuli nopeasti myydyin hyötyajoneuvo Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa Ford Transit tarjoaa 57 prosenttia Fordin hyötyajoneuvojen markkinoista. Ford Transitin osia valmistetaan Turkissa, Kiinassa ja jopa Puolassa.

Ford Transit on myös useaan otteeseen voittanut vuoden pakettiauton (2001, 2007), ja pienemmissä versioissaan Transit Custom ja Transit Connect voittivat myös vuoden kaubikon tittelin vuosina 2013 ja 2014.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)


Ford Transitin historia - valitse malli


Taunus Transit Transit MK1 Transit MK2 Transit MK3 Transit MK4 Transit MK5 Transit MK6 Transit MK7 Transit MK8 Transit MK9


Lue seuraava Ford Taunus ->