Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Ghia Bus

Ford Transit Ghia edustaa hieman tuntematonta puolta Fordin autoperinnöstä. Hyötyajoneuvojen maailmassa, jossa toiminnallisuus yleensä hallitsee ylellisyyden yli, Ford Transit Ghia rikkoi kaavoja tarjoamalla yhdistelmän käytännöllisyyttä ja poikkeuksellista mukavuutta. Tämä unohdettu versio ansaitsee huomiota, vaikka sen historia onkin lyhyt. Erityisesti, koska alkuperäiset Ford-osat Ghia-versiolle ovat todellisia harvinaisuuksia, todellisia valkoisia korppeja autonosien joukossa.

Ford Ghia - Mitä se tarkoittaa?

Ghia on nimi, joka viittaa erityiseen, ylelliseen varustelutasoon joissakin Ford-malleissa. Tämän yhteistyön alku juontaa juurensa 1950- ja 1960-luvuille, jolloin Ford yhdisti voimansa italialaisen autonkorin suunnitteluyrityksen kanssa luodakseen erityisiä, rikkaasti varusteltuja versioita malleistaan. Ford Transit Ghia:ssa Ghia tarkoittaa ominaisuuksien, kuten nahkaistuinten, ilmastoinnin ja sähköikkunoiden käyttöä, mikä teki siitä yhden markkinoiden ylellisimmistä hyötyajoneuvoista. Kaikki kiitos ainutlaatuisten osien Transitille.
Ford Transit FT100 Ghia

Esimerkkejä Ghia-malleista

Fordin malleista, jotka kantavat Ghia-nimeä, löytyy autoja kuten 1991 Ford Fiesta GHIA 5D, jossa on 1.4L moottori ja automaattivaihteisto, sekä 1987 Ford Granada 2.9i Ghia. Molemmat mallit edustavat Ghia-filosofiaa tarjoten korkealaatuisia viimeistelyjä, ylellisiä materiaaleja ja edistyneitä teknologisia ratkaisuja maksimaaliseen mukavuuteen. Ghia-linja Ford-malleissa on synonyymi ylellisyydelle ja yksinoikeudelle, kuten voidaan havaita tarkastelemalla tiettyjen mallien varustelua tästä sarjasta. Sillä välin Trateo-yritys tarjoaa premium jouset Ford Transit 1978-1985 -malleille. Mutta palatkaamme Ghia-ajoneuvoihin...

Ford Fiesta Ghia

1991 Ford Fiesta GHIA 5D ei ainoastaan erottu edistyneellä 1.4L moottorillaan ja automaattivaihteistollaan, vaan tarjoaa myös useita lisävarusteita, jotka lisäävät ajon mukavuutta ja esteettisyyttä. Tämän mallin sisustus on viimeistelty korkealaatuisilla nahkaistuimilla, ja matkustajien mukavuutta lisäävät sähköiset ikkunannostimet sekä edistyksellinen ilmastointijärjestelmä. Ulkoisesti Fiesta GHIA erottuu tyylikkäillä kromatuilla yksityiskohdilla ja erityisillä kevyillä vanteilla, jotka korostavat sen ainutlaatuista luonnetta.

Ford Granada Ghia

Vuoden 1987 Ford Granada 2.9i Ghia esittelee vielä kehittyneemmän lähestymistavan ylellisyyteen. Tämä malli oli varustettu tehokkaalla 2.9 litran moottorilla, joka yhdessä rikkaasti varustellun sisustuksen kanssa teki siitä yhden Fordin lippulaiva-autoista tuolloin. Granada Ghia tarjosi paitsi nahkaverhoilun ja sähkösäätöiset istuimet, myös edistyneet äänijärjestelmät ja valinnaisen sähköisen kattoluukun, mikä lisäsi entisestään ajonautintoa. Turvallisuus oli myös korkealla tasolla edistyneen ABS-järjestelmän ansiosta, mikä oli harvinaista tuon ajan autoissa.
Ford Transit Ghia Esite

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Ylellinen toimitusajoneuvo

Ford Transit MK2 Ghia Bus on todellinen harvinaisuus toimitusajoneuvojen joukossa. Valmistettu vuosina 1983-1986, se tarjosi paitsi tilavan sisätilan yhdeksälle matkustajalle, myös useita lisäyksiä, jotka paransivat ajomukavuutta: erikoisväristä korinväriä, halogeenivaloja keulassa, jalkatilan valaistusta matkustamossa. Lisäksi tarjolla oli moottorivaihtoehtoja 2.0 litran bensiini ja 2.4 litran diesel, mikä teki siitä erityisen joustavan valinnan vaativille käyttäjille. Puhumme 80-luvun kuolemattomista Ford-moottoreista! Osia Ford Transit MK2:lle löytyy verkkokaupastamme.

Yhteenveto: Lyhyt historia Ford Transit Ghiasta

Ford Transit Ghia, edustajana Ghian eksklusiiviselle varustelulinjalle, on tärkeä luku Fordin historiassa, osoittaen kuinka ylellisyyskomponentit voivat löytää paikkansa jopa hyötyajoneuvoissa. Vaikka Ford ei enää tarjoa Ghia-versiota uusissa malleissaan, tämän linjan perintö elää edelleen yritysten kuten MS-RT, Carlex Design tai Xclusive kautta. Nämä yritykset jatkavat perinnettä muokkaamalla Fordin toimitusajoneuvoja lisäämällä niihin ylellisyyttä ja eksklusiivisuutta.

FAQ: Transit Ghia

Onko Ford Transit Ghia saatavilla jälkimarkkinoilla?

Ford Transit Ghia on harvinainen jälkimarkkinoilla sen yksinoikeuden ja lyhyen tuotantoajan vuoksi.

Mitä pääeroja on tavallisen Ford Transitin ja Ghia-version välillä?

Ghia-versio eroaa tavallisesta Transitista sellaisilla lisäyksillä kuin ylelliset sisätilojen viimeistelyt ja parempi varustelu.

Kannattaako sijoittaa Ford Transit Ghiaan?

Sijoittaminen Ford Transit Ghiaan voi olla arvokasta keräilijöille ja ainutlaatuisten toimitusajoneuvojen ystäville.

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: