Your browser does not support JavaScript!


Kiinalainen Ford Transit - tuleeko se saataville Eurooppaan?

Ford Transit on ollut Euroopan teillä vuodesta 1965. Vuosien varrella olemme nähneet ikonisen jakeluauton peräkkäisiä sukupolvia. Mutta tiesitkö, että Ford Transit on saatavilla myös Kiinan markkinoilla? Mielenkiintoista on, että sen muotoilu eroaa merkittävästi Euroopassa tunnetuista versioista. Tässä artikkelissa näytämme, miltä kiinalainen Ford Transit näyttää ja miten aiemmat sukupolvet erosivat Aasiassa ja Euroopassa. Kannattaa myös huomata, että Ford Transit on saatavana Yhdysvalloissa myös bensiinimoottoreilla, jotka eivät täytä eurooppalaisia ympäristövaatimuksia.
Ford Transit Kiina

Ford Transit 2024 - Kiina vs. Eurooppa

JMC vastaa Ford Transitin suunnittelusta, myynnistä ja jakelusta Kiinassa. Se on Ford-konsernin omistama yhteisyritys. Erot kiinalaisen Ford Transitin ja pakettiauton eurooppalaisen version välillä näkyvät ensi silmäyksellä. Tämä pätee erityisesti, jos kiinnitämme huomiomme ajoneuvon etuosaan. Valojen muotoilu on erilainen, jäähdyttimen säleikkö on erilainen. Myös etupuskuri ja konepelti, jossa on yksi pitkä ilmanottoaukko, näyttävät erilaisilta. Vaikuttaa siltä, että eurooppalaisen Ford Transitin etuosa on virtaviivaisempi ja aerodynaamisempi, mikä varmasti näkyy myös ilmanvastuskertoimessa. JMC Ford Transit 2024:n muotoilu on sen sijaan futuristisempi, mikä vastaa Aasian markkinoiden nykytrendejä. Molemmat versiot vastaavat samalla tietyille markkinoille suunnattua mallivalikoimaa eli muita JMC:n ja Fordin valmistamia autoja. Olisi mielenkiintoista nähdä, miltä Ford Transit Trailin säleikkö näyttäisi kiinalaisessa versiossa...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

Kiinalainen Ford Transit on saatavana kahtena eri etupään versiona. Matkustajaversiossa (minibussi) on kromattu avonainen säleikkö, joka muistuttaa muita JMC:n valmistamia henkilöautoja. Rahtikuljetusversio (pakettiauto) puolestaan muistuttaa JMC:n Ford Rangeria ja on hieman massiivisempi. Rahtiversiossa on lastitilaa 15,4 neliömetriä, kun taas matkustajaversiossa lastitilaa on jo 13 neliömetriä. Kiinalainen Ford Transit on saatavana kolmessa koriversiossa: lyhyt (3000 mm), keskipitkä (3300 mm) ja pitkä (3750 mm). Vertailun vuoksi kannattaa vilkaista Ford Transit 2024:n mittasivua.

Kiinalainen Ford Transit 2024 - moottorit

JMC Ford Transit 2024 on saatavana kahdella dieselmoottorilla: 2.3T ja 2.0T. Edellinen on lainattu Ford Pumasta ja tuottaa 175 mechnia hevosvoimaa (128kW) ja suurin vääntömomentti on 430 Nm. Kaksilitrainen versio pärjää hieman huonommin, sillä se tuottaa 154 hevosvoimaa (390 Nm). Asiakkaat voivat valita kolmen vaihteiston välillä: ZF 8AT, Magna 7MT ja 6MT. Euroopassa Ford Transitin 2.0 EcoBlue -moottori on kuitenkin hallitseva.
JMC Teshun

JMC Teshun - sähköinen Transit MK3

Maailmanlaajuinen evankeliumi ja autoalan kuriositeetti. JMC on tuonut markkinoille vuonna 2023 Teshun-mallin, jonka kori on vuoden 1986 Ford Transit. Pakettiautossa on kuitenkin merkittäviä muutoksia. Ajoneuvon etuvyön muotoilu on suunniteltu täysin uudelleen ja käyttöön on otettu sähkökäyttö. Mikä on tarina tämän kehityksen takana? Ford valmisti MK3-MK5-malleihin perustuvaa Ford Transitia Kiinan markkinoilla vuoteen 2017 asti. Myöhemmin tämän mallin oikeudet myytiin JMC:lle, joka käytti vanhaa ajoneuvomallia sähköauton luomiseen. Kuten valmistaja on ilmoittanut, JMC Teshunissa on 300 kilometrin toimintasäde ja 163-hevosvoimainen sähkömoottori, joka tuottaa 320 Nm.

Ford Transitin aiemmat sukupolvet Kiinassa

Kiinalainen Ford Transit on aina ollut erilainen kuin Euroopassa valmistettu Ford Transit. Alla on muutamia esimerkkikuvia, jotka osoittavat parhaiten muotoilun erot. Muista myös, että voit ostaa Ford Transitin osia verkkokaupastamme. Tämän artikkelin lopussa haluamme myös vastata otsikkokysymykseen. Tuleeko kiinalainen Ford Transit saataville Eurooppaan? Ei. Se on suunnattu tiukasti Aasian markkinoille, joilla JMC:n autot ovat läsnä.
Transit KiinaFord Transit Kiina

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: