Your browser does not support JavaScript!


TOP5 epätavalliset Ford Transit -pakettiautot

Tervetuloa epätavalliseen katsaukseemme maailman epätavallisimmista Ford Transiteista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 59 vuotta siitä, kun ensimmäinen Ford Transit MK1 lähti tuotantolaitokselta. Sen jälkeen ikoninen pakettiauto on kulkenut pitkän matkan. Ajoneuvon moottoriversiot ja saatavilla olevat varusteet ovat muuttuneet. Myös koko pakettiauton muotoilu on muuttunut moneen kertaan, ja markkinoille on tullut myös pienempiä Transit-alamalleja - Custom, Connect ja Courier. Se, mikä on pysynyt muuttumattomana, on pakettiauton omistajien suuri mielikuvitus, jonka tuloksena on syntynyt tämän artikkelin nimihenkilöinä olevia epätavallisia malleja. Ei enää pidennyksiä, vyöt kiinni ja jatka artikkelin parissa!

1. Ford Transit DriftBus

Rankingimme aloittaa lähimpänä sydäntämme oleva jakeluauto. Se on Ford Transit Drift Bus, jossa on BMW M5:n tehokas V8-moottori. Moottorin teho on mielettömät 440 hv, mikä yhdistettynä 6-vaihteiseen ZF-vaihteistoon (BMW:ltä), Bilstein-jousitukseen ja Wilwood-jarruihin luo todella räjähtävän yhdistelmän. Yrityksemme osallistui aktiivisesti tämän ajoneuvon rakentamiseen ja sitä seuranneisiin navatesteihin, joista voit lukea lisää täältä: Trateo Tesit. Driftingia varten luotua Ford Transitia käytettiin lukuisissa autoilutapahtumissa, joissa autoharrastajat pääsivät ihailemaan tätä ainutlaatuista rakennelmaa!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

Toinen auto rakennettiin suosittua Top Gear -ohjelmaa varten. Lähtökohta oli yksinkertainen: oli luotava ajoneuvo, joka pystyy liikkumaan veden läpi tulvien aikana. Ensimmäinen suunnitelma osoittautui epäonnistuneeksi. TV-ohjelman päähenkilöt eivät kuitenkaan antaneet periksi ja loivat toisen mallin, jossa oli 600 hevosvoiman moottori. Ajoneuvo pystyi pysymään veden pinnalla, mutta sen "rataa" oli hyvin vaikea hallita. Kehotamme kaikkia Ford Transitin harrastajia katsomaan tämän jakson. Äläkä unohda, että voit myös ostaa Ford Transitin osia verkkokaupastamme.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

Tämä Transit MK7:n räätälöity versio suunniteltiin ja rakennettiin englantilaisessa suunnittelukeskuksessa. Ajoneuvo on mukautettu siten, että siinä mahtuu mukavasti 7 matkustajaa (ja 1 kuljettaja). Mielenkiintoisin asia tässä on tietenkin mitat. Ford Transit XXL on 740 cm pitkä ja sen akseliväli on 590 cm. Ajoneuvossa on perusmoottori - 2,2 litran turbodiesel. Mitä mieltä olet näin epätavallisesta muotoilusta? Jos sinua kiinnostaa, miten XXL-malli eroaa vakioversiosta, tutustu ford transit mk7:n mitat -sivuun.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Ford Transit -juna

Artikkelissa olemme jo esitelleet Ford Transitin rinnakkaisajoon tai ainakin kelluvaan hovervaniin. Nyt on aika tarkastella epätavallisia malleja Romaniasta, nimittäin juniksi muunnettuja pakettiautoja. Alun perin kyseessä oli kapea, kapeahko rautatielinja, jota käytettiin puutavaran kuljetukseen. Nykyään se on lähinnä turistinähtävyys, joka tarjoaa pääsyn Romanian Karpaattien vaikeasti saavutettavaan vuoristoon.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. 6-pyöräinen Ford Transit

Eräässä suositussa huutokauppaportaalissa törmäsimme hiljattain epätavalliseen myyntitarjoukseen. Ilmoitus oli Britanniasta, jossa Ford-harrastaja oli päättänyt rakentaa pakettiautosta 6-pyöräisen version. Ajoneuvo läpäisi tarvittavat tekniset testit Isossa-Britanniassa ja sai hyväksynnän. Kyseessä ei kuitenkaan ole maailman ainoa 6-pyöräinen Transit. Alta löydät myös kuvan matkailuautosta, joka kulkee myös 6-pyöräisenä! Nämä 6-pyöräiset pyytävät vain sopivaa 15-tuumaista nokkakorkkia Ford Transitiin!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Mitä mieltä olet esitetyistä malleista? Tämä on jälleen uusi todiste siitä, että Ford Transit on edelleen yksi maailman ikonisimmista pakettiautoista. Missään muussa pakettiautossa ei ole ollut näin monenlaisia epätavallisia versioita. Paras todiste tästä on se, ettemme edes maininneet artikkelissa Ford Transit SuperVan -mallia, joka saavutti hiljattain neljännen sukupolvensa!

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: