Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit vedyllä - pakettiautojen uusi aikakausi

Amerikkalainen autoteollisuuden jättiläinen Ford tunnetaan innovaatiostaan ja jatkuvasta pyrkimyksestään parantaa tuotteitaan. Sen uusin aloite, E-Transit vedyllä, on uusi osoitus tästä sitoutumisesta. Ford on aloittanut tämän mallin kolmivuotisen kokeilun, johon osallistuu useita vakiintuneita kumppaneita. Vaikka sähköautot hallitsevat tällä hetkellä päästöttömien autojen markkinoita, valmistajat tarkastelevat yhä rohkeammin vetyä vaihtoehtona. Tutustu pakettiautojen varaosamyymäläämme.

Ford E-Transit vedyllä - mitä tämä tarkoittaa alalle?

Vetyä käyttävä Ford Transit voisi poistaa monet sähkökäyttöisten pakettiautojen nykyisistä ongelmista: suuri paino, pitkät latausajat ja rajallinen toimintasäde. Vetypolttokennot painavat vähemmän kuin massiiviset akut, ja niiden varastosäiliöt mahdollistavat pidempien matkojen kulkemisen yhtä tankkausta kohden. Nämä ominaisuudet tekevät vedystä houkuttelevaa pakettiautojen valmistajille.
Ford Transit vetyyn

Ford Transit testaa vetyä - miten se toimii?

Ford Transit FCEV 2023 on polttokennoteknologiaa hyödyntävä ajoneuvo. Tämä tarkoittaa, että ajoneuvon käyttövoimana on sähkö, joka syntyy vedyn ja hapen välisessä kemiallisessa reaktiossa. Tämän innovatiivisen tekniikan ansiosta auton toimintasäde on paljon pidempi ja tankkausaika lyhyempi kuin perinteisillä sähköautoilla. Kahdeksan yksikköä on valmisteltu testejä varten, ja ne otetaan käyttöön todellisessa käytössä kuuden kuukauden ajan. Näiden testien tulosten perusteella Ford pystyy arvioimaan vetyteknologian tehokkuutta ja toimivuutta käytännössä.

Fordin yhteistyö Transit-vetyhankkeen kumppaneiden kanssa

Ford ei ole ainoa, joka haluaa tuoda vetyteknologian automarkkinoille. Tunnetut yritykset, kuten bp, Cambustion, Viritech ja Cygnet Texkimp, ovat mukana hankkeessa ja tarjoavat asiantuntemustaan ja ratkaisujaan polttokennojen, vedyn varastoinnin ja vetysäiliöiden valmistuksen alalla.
Ford Transit vetyyn

Ford Transit vedyllä - pakettiautojen tulevaisuus?

Vaikka vetyteknologia pakettiautoissa on vielä kokeiluvaiheessa, Ford Transit on hydrogen näyttää, miltä liikenteen tulevaisuus voisi näyttää. Joitakin haasteita on kuitenkin vielä voitettava, ennen kuin vedystä tulee laajasti käytetty polttoaine. Puhtaan vedyn saaminen on energiakallista, mikä voi olla esteenä sen massakäytölle.

Näistä haasteista huolimatta Ford ja sen yhteistyökumppanit jatkavat päättäväisesti vetyteknologian tutkimusta ja kehittämistä. Jos nämä ponnistelut onnistuvat, vetykäyttöinen Ford Transit voi mullistaa hyötyajoneuvomarkkinat tarjoamalla sähköajoneuvoille vaihtoehdon, joka on tehokkaampi, jolla on pidempi toimintasäde ja joka kuormittaa ympäristöä vähemmän. Yksi asia on varma - me kaikki seuraamme tiiviisti, miten nämä testit kehittyvät. Osta meiltä ford transit osia.

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: