Your browser does not support JavaScript!


Miten valmistella pakettiauto talveksi?

Talvi voi olla todellinen haaste sekä ihmisille että pakettiautoille. Pakkaset, suolaiset tiet ja ainainen lumi vaikuttavat ajoneuvojemme käyttöikään. Vanha sanonta "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito" kuvastaa täydellisesti sitä, että meidän pitäisi valmistella pakettiautomme talven vastoinkäymisiä varten. Muutama yksinkertainen toimenpide voi säästää meidät tarpeettomalta stressiltä. Miten valmistelen pakettiautoni talvea varten? Mitä osia pakettiautoihin tulisi hankkia etukäteen? Lue artikkeli.

Huolehdi jarrujärjestelmästä

Ajoneuvon jarrutusmatka jäisellä ja lumisella tienpinnalla pitenee huomattavasti. Jarrutusmatkaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät
- renkaiden kunto,
- jarrujen laatu ja puhtaus,
- asianmukainen reagointi ja näkyvyys,
- tienpinnan tyyppi, jolla ajetaan.

Siksi jarrujärjestelmän kunto on tarkistettava ennen ensimmäistä pakkasta. Älä epäröi vaihtaa vanhoja osia, sillä niillä on todellinen vaikutus sinun ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuteen. Ford Transitin jarrupalat löydät verkkokaupastamme. Olemme myös valmistaneet asiakkaillemme erityisiä alkuperäisten jarrulevyjen ja -päällysteiden sarjoja, jotka on räätälöity tietyille pakettiautoversioille.

Tilaa talvinen tuulilasinpesuneste

Helpoin ja halvin tapa valmistella pakettiautosi talveen on ostaa ja vaihtaa talven tuulilasinpesuneste. Se on suunniteltu toimimaan alhaisissa lämpötiloissa, jotta se ei jäätyisi. Talvinen tuulilasinpesuneste on hyödyllistä sekä näkyvyyden parantamiseksi että jäätyneen tuulilasin sulattamiseksi. Kannattaa ostaa ylimääräinen pullo ja pitää sitä mukana tavaratilassa, jotta tuulilasi ei ole likainen.
Ford Transit Lumi

Näkyvyyden parantaminen - tuulilasinpyyhkimet ja valaistus

JYksi talven ominaispiirteistä on se, että pimeä tulee suhteellisen aikaisin ja pimeys laskeutuu. Sulatuksen myötä tulee myös suolaan sekoittunutta mutaa, joka voi jättää raitoja tuulilasiin. Siksi on tärkeää varmistaa, että tuulilasinpyyhkimet ovat hyvässä kunnossa. Ford Transitin pyyhkijänsulat eivät poista vettä tehokkaasti ja jättävät raitoja, mikä heikentää näkyvyyttä ja ajomukavuutta. Lisäksi pyyhkijänsulan vaihtaminen on helppo työ, jonka aloittelijakin voi hoitaa.
Näkyvyyden kannalta tärkein tekijä tiellä on kuitenkin valaistus. Ajoneuvon tehokkaat, hyvin säädetyt valot ovat jokaisen kuljettajan vastuulla. Siksi, jos polttimo on palanut tai lamppu on vaurioitunut - suosittelemme näiden osien vaihtamista välittömästi. Ford Transitin ajovalo haljennut voi vaurioitua entisestään alhaisissa lämpötiloissa tai tiesuolan vaikutuksesta. Tällaista vikaa ei pidä aliarvioida, sillä toimivan ajovalon puuttuminen voi vahingoittaa meitä äkillisesti, jopa ajon aikana. Kun ajoneuvon valot on tarkistettu, on suositeltavaa käydä korjaamolla säätämässä ne.

Bussin käynnistysongelmat

Talvella yleisin tilanne on, kun pakettiauto ei käynnisty. Useat tekijät voivat aiheuttaa tämän, yleisimpiä ovat heikko akku, likainen ford transit -polttoainesuodatin, jäätyneet polttoaineletkut, palaneet sytytystulpat ja viallinen vaihtovirtageneraattori. Kannattaa tarkistaa akun varaustaso ja jännite puristimissa moottorin käydessä. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Vuodenaikaan sopiva jäähdytysneste

Pakettiautomme jäähdytysnesteen tulisi olla ulkolämpötilan mukaan sovitettua. Vääränlainen ford transit -jäähdytysneste voi johtaa jopa mekaanisiin vaurioihin moottorilohkossa. Tästä syystä suosittelemme käyttämään aitoja Ford-käyttönesteitä, jotka on sovitettu eri sääolosuhteisiin. Markkinoilla on myös saatavilla testejä, joilla voidaan tarkistaa jäähdytysnesteen jäätymispiste. Viallinen jäähdytysjärjestelmä voi aiheuttaa vuotoja ja vakavia vaurioita pakettiautossasi moottorin ylikuumenemisen vuoksi.
Ford Transit talvi

Älä unohda vaihtaa talvirenkaisiin

On suositeltavaa vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin, kun vuorokauden keskilämpötila laskee alle 7 °C:n. Älä odota lumisadetta tai viimeistä hetkeä renkaiden vaihtamiseen, sillä silloin korjaamot ovat täynnä. Renkaanvaihto on myös ihanteellinen tilaisuus tarkistaa pyörien linjaus sekä pyöränpulttien ja muttereiden kunto. Ford Transitin pyöränmutterit ovat niin halpoja, että niitä kannattaa ostaa muutama ylimääräinen. Pyöränmutterien ansiosta ajoneuvomme pyörät kiinnittyvät kunnolla napaan.

Pakettiautosi valmistelu talvea varten - yhteenveto

Tähän artikkeliin on koottu tärkeimmät vinkit pakettiauton valmisteluun talvea varten. Suosittelemme, että vältät vahingot, jotka voivat estää ajoneuvosi liikkumisen viikoiksi. Käytännön vinkkinä kannattaa myös varustautua voiteluaineella, lukon jäänpoistoaineella ja erikoisvalmisteella tiivisteille. Jäätynyt lukko pakettiautossa, jossa ei ole keskuslukitustoimintoa, voi olla todellinen ongelma. Myös viat ovat alttiina pakkaselle, ja ne kannattaa voidella sopivalla valmisteella. Älä anna talven yllättää itseäsi ja muista, että löydät Ford Transitiin ja muihin pakettiautoihin tarvitsemasi osat verkkokaupastamme.

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: